grapefruit
grapefruit

​Grapefruit

De grapefruit heeft veel voordelen voor je gezondheid. We zullen een aantal voordelen hieronder beschrijven.

Hongergevoel en dieet​

Als je grapefruit eet of drink zal je al snel merken dat je hongergevoel minder zal worden, dit heeft zijn voordeel als je probeert af te vallen.​

Hart​

Havermout is niet het enige ontbijt wat goed is voor je hart. Genieten van een grapefruit per dag helpt je 'slechte' LdL-cholesterol met 15.5% en triglyceriden met 27% te verlagen, dit volgens een Amerikaanse studie. De vrucht geeft een grote boost anti-oxidanten. ​Wees wel voorzichtig met het gebruik van medicijnen in combinatie met grapefruit. Sommige medicijnen verliezen hun kracht of werken niet zoals ze behoren te doen. Als je medicijnen gebruikt informeer hiernaar.

Goed voor je huid

grapefruit goed voor je huid

Als je het midden van de citrus op donkere plekken op je knieën ​en ellebogen smeert zal het verminderen. Doordat Grapefruit boordevol vitamine C en een milde zuurgraad bezit laat vlekken verminderen die een overmatige aan huidpigment aanmaakt. Volgens verschillende onderzoeken is gebleken dat het goed voor je huid is. Snij de vrucht doormidden, strooi een eetlepel suiker (een milde exfoliant) en wrijf het over je huid. In je gezicht kan het irritatie opleveren, dus niet in het gezicht.

Verhoog je metabolisme​

​Het consumeren van deze citrus kan je helpen af te vallen, gewicht te verliezen. Mensen die een halve grapefruit aten voor elk ontbijt, zonder ander dieet, vielen gemiddeld drie en halve pond in 12 weken. De vrucht stimuleert vetverbranding en stabiliseert het bloedsuiker en insuline niveau. Dit bleek uit verschillende studies. Grapefruit is een natuurlijke hongerstiller...

Goed schoonmaakmiddel

Heb je een grapefruit uitgeperst en heb je de schil over dan kan je deze gebruiken om verschillende sanitair te reinigen. Dompel de grapefruit een halfuur in wat zeezout, wrijf daarna de grapefruit over je sanitair. Knijp er wat in om het overgebleven sap er uit te knijpen​ en je zal zien dat vuil oplost door het zuur van de citrus en het toegevoegde zout desinfecteert. Na het 'schrobben' spoel je het met schoon water en je zal zien dat het weer glimt.

​Huidconditie

De vrucht zorgt er voor dat je huid in topconditie blijft. Omdat het boordevol vitamine c zit is het uitstekend voor de aanmaak van gezonde callogeen​, die je huid glad en zacht houd.  Daarom is het aan te raden 1 grapefruit per dag.